U četvrtak 15. 12. 2022. godine, održana je na Filozofskom fakultetu godišnja Skupština FDT na kojoj su usvojeni izvještaji o radu za ovu godinu i kao i Plan rada za narednu 2023.

Na Skupštini je istaknuto da je Grad Sarajevo na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić doslovno izigrao dogovor i najavu za podršku FDT u ovoj godini, što je dovelo do obustavljanja aktivnosti. Da se radilo o prevari od strane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić, govori činjenica da je Grad Sarajevo za dogovoreni projekat uplatio novac, ali tek u iznosu od 20% od dogovorenih i za realizaciju projekta neophodnih sredstava.

Uprkos gradonačelnici i antiintelektualnoj vlasti koju ona zastupa, FDT je uspjelo u EBSCO bazi podataka indeksirati svoj časopis Theoria i time napraviti veliki iskorak u pogledu internacionalizacije svoga djelovanja.

Na Skupštini je istaknuto da je časopis Theoria referenca priznata za napredovanje na najboljim univerzitetima u regionu, te da kao takav i u budućnosti može predstavljati jedno od referentnih mjesta djelovanja FDT. Razvoj časopisa u tom smislu će biti i okosnica djelovanja FDT u narednoj godini.

Nakon što su jednoglasno usvojene sve tačke Dnevnog reda, uključujući i Zapisnik, Skupština FDT je uspješno završena i svečano zatvorena prigodnim koktelom.